maanantai 1. marraskuuta 2010

Rasistipastoria vastaan osoitettiin mieltä

Kolmisenkymmentä Suomessa turvapaikan saanutta tshetsheeniä osoitti mieltään Pohjan kirkon edustalla Raaseporissa sunnuntaina 31.10. Mielenosoittajat halusivat kiinnittää seurakuntalaisten huomion kirkkoherra Juha Molarin esittämiin uhkauksiin ja vihakampanjaan Suomessa asuvia tshetsheenipakolaisia vastaan. Mielenosoittajat jakoivat lentolehtistä, jossa kerrottiin Molarin aiemmista lausunnoista, ja kantoivat julisteita, joissa sanottiin mm. "Emme ole terroristeja!", "Miksi tämä pastori vainoaa meitä?", "Molarin viharyhmä vainoaa pakolaisia" ja "Piispa Heikka, suojele meitä tältä papilta!"

Tapahtumasta uutisoi muun muassa Turun Sanomat:

Pohjan seurakunnan kirkkoherra Juha Molari on tullut tunnetuksi viharyhmän ”Suomen antifasistinen” komitea (SAFKA) ja kulissijärjestö ”Suomi-Kaukasia-ystävyysseura” aktiivina. Ryhmät ovat jo vuosia käyneet raivokasta mustamaalauskampanjaa putinismin ja Venäjän nykyhallituksen kriitikkoja vastaan. Ryhmät ovat pelotelleet Suomessa oleskelevia tshetsheenipakolaisia. Taustalla on mitä ilmeisemmin rasistisia motiiveja.

Viharyhmien väitteet, että Suomessa asuvat tshetsheeni- ja inguushipakolaiset olisivat yhteydessä terrorismiin, vaarantavat pakolaisten sukulaisten turvallisuuden heidän kotimaassaan. Lisäksi ryhmien pitkään jatkunut valhe- ja parjauskampanja vahingoittaa Suomen ja suomalaisten julkisuuskuvaa Venäjällä.

http://finrosforum.fi/diktatuurin-karpaset-politiikan-tunkiolla

Äskettäin Suomessa asuvat tshetsheenit ja inguushit lähettivät avoimen kirjeen vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet'lle; kirjeessä he pyysivät Biaudet’lta turvaa Molarin uhkauksilta. Kirkkoherra oli kirjoittanut blogissaan, että "Kaukasiasta ei ole tullut yhtään oikeaa pakolaista Suomeen, vaan jokainen Kaukasiasta pakeneva ja Suomeen saapunut on yhteydessä terrorismiin". Hän väitti myös, että "turvapaikanhakijoita saapuu Suomeen terroriyhteyksiensä tähden". Suomessa asuvat tshetsheeni- ja inguushipakolaiset pitävät Molarin lausuntoja kiihotuksena kansanryhmää vastaan.

http://finrosforum.fi/chechens-ingush-threatened-in-finland

Lue myös Finrosfoorumin uutinen aiheesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Stalin realismin kovassa valossa

Stalinin vainoja käsittelevät romaanit luottavat realistisesti kuvattuun suureen kertomukseen, jossa ”paljastetaan” rikokset . Ville Ro...