lauantai 30. joulukuuta 2017

Valkoisen terrorin aaveet

Sata vuotta tulee kuluneeksi Suomen itsenäistymisestä. Sata vuotta tulee myös kuluneeksi siitä, kun valkoinen armeija puhdisti Suomea Lauri ”Tahko” Pihkalan rotuoppien mukaan ”punaryssistä”.
Valkoisen senaatin johtama valkoinen armeija toimeenpani vähintään 90 000 ihmisen sulkemisen leireille, vähintään 9000 teloituksen ja oli vastuussa vähintään 12 000 menehtymisestä leireillä, joita voi täydellä syyllä kutsua keskitysleireiksi. Tämä on häpeä joka varjostaa Suomen itsenäisyyttä.

Punavankien kohtalo tulisi myöntää, ja valtion tulisi pyytää anteeksi kaikilta, joita se on kohdellut kaltoin.

Nykyaikainen historiantutkimus on tehnyt selväksi, että valkoinen terrori oli valtaosin ylhäältä johdettua. Punaisen terrorin uhrit ovat vääriä nekin. Punaista kansanvaltuuskuntaa on kuitenkin luonnehdittu ”lempeimmäksi vallankumoushallinnoksi” Euroopan historiassa. Valtaosa punaisesta terrorista oli spontaania mielivaltaa, vaikka jonkin verran myös johtajien suunnittelemaa terroria esiintyi.

Tänään valkoisen terrorin toimeenpanijoiden perilliset marssivat kaduilla liput liehuen. Itsenäisyyspäivänä Helsingin poliisi salli Pohjoismainen vastarintaliike-uusnatsijärjestön noin 500 henkilön marssin. Vastamielenosoitus pysäytettiin odottamaan fasistien marssia. Sen jälkeen Töölöntorilta marssi 2800 natsia pitkin Runeberginkatua. Poliisi suojasi tätäkin marssia, vaikka ei puuttunut fasistien aiemmin kadulla tekemään vastaantulijoiden pahoinpitelyyn. Tapauksista löytyy runsaasti internetissäkin julkaistua kuvamateriaalia.

Liberaalien mielestä tämä ei merkitse mitään. Äärioikeiston nousua ei tarvitse pelätä. Valkoisen terrorin aaveet kuitenkin kummittelevat kovasti. Toivottavasti ei tarvitse pelätä myöskään punaisen terrorin aaveita. Siemeniä myös sen kaikujen kumuun on perusoikeistolainen hallitus tosin kylvänyt kiivaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Stalin realismin kovassa valossa

Stalinin vainoja käsittelevät romaanit luottavat realistisesti kuvattuun suureen kertomukseen, jossa ”paljastetaan” rikokset . Ville Ro...